Followers

Sunday, January 31, 2010

Cerita Hati


Kenapa dengan hatiku ?
Ni la nak cite nih. Wekkk.
Aku tengok cite 2 hati 1 jiwa tadi. Actually aku plan nak tengok toothfairy.
Tapi dia nak sangat tengok cerita tu.  Macam tak sampai hati la nak cakap taknak.
So aku pun mengalah lah. Janji dia happy. Huhu. If she happy, I will happy too. =)
Tapi cerita tu sedih jugak la. Aku pun macam dah nak taching je. Tp control la.
“konon” nyer  ‘macho’ lah. HAHAHA. 
No comment. Wekkk~


Hmmm.
Awak.  Awak.  Awak.
Jangan sedih ok.  Kalo awk teringat dekat twin awk.  Awk doa banyak-banyak ok.
InsyaAllah everything is gonna be okay.
Amin.

lotsa love,
Cik Zaki

Friday, January 29, 2010

Aku bertanya pada Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu ?


Ibuku menjawab, Nak...
Laki-laki Sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar,
tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya....
Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang,
tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran.....
Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya,
tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa...
Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja,
tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah...
Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan... Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada dibalik itu...
Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja,
tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya...
Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan,
tetapi dari tabahnya dia menghadapi lika-liku kehidupan...
Laki-laki Sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci,
tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca..


lotsa love,
cik zaki

Monday, January 25, 2010

Semester 3

Alhamdulillah.
Hari ni aku dah masuk ke semester 3 untuk asasi. Semester nih jugak semester yang terakhir sebelum melangkah ke "degree" bulan 5 nnt. InsyaAllah.
Rase mcm x sabar plak nk msk degree. hee.

Harap².
Smester ni aku harap dapat improvekn diri aku nih.
My TARGET for this semester is. 
  1. Nak dapat "DEAN LIST" 
  2. Nak beat pointer "DIA"
InsyaAllah. Moga-moga apa yang aku hajati ni akan jadi kenyataan.
Amin.

To aLL aSaSiAn...
Best of Luck ok ! Semoga semester yang terakhir ni kita dapat result yang lebih baek dari sebelum-sebelum nih. Amin.



lotsa love.
cik zaki

Saturday, January 23, 2010

Khurofat betol la kau !


HAHAHAHAHAHAHA. Firstly credit tu acap la wey.
Belanje aku tgk cite khurofat tuh. Hahaaha
Acap bengang je, nk tgk adnan sempit tp x bley. Full !! huu.
So da x pilihan lain. Nak x nk, dia kne tgk cite yang aku pilih. Hahaha.
Sian je die. Sooooo ktowg pun tgk la cite “LEGION”. Haha.


Btw, ni 1st time aku tgk movie kt alamanda. Jakun jp la. Salu tgk kt the mines o mid je. 
Cite legion tuh, sumpah sesat lagi menyesatkan. Ade plak malaikat boley bergaduh psl sowg baby je?
Agak x berape nk cerdik atau dalam bahasa kasar nyer. BODOH gile !
Yang x tahan tuh, malaikat jibarail yang bergaduh plak tuh. Adoi.
Bengong je. Hihihihi. Tp cite die ok la. Not bad. X de la slow sgt.


Tapi tapi  you know wat. Geez who I meet ? ahaks.
Aku tserempak dgn miss syasha. Huk2. Die tga dating dgn bf die kot.
Da la tgk cite yg same dgn aku jgk. Huuu.
Tp x tego pun. Well. Aku kan penyegan org nyer. Huuu.



But pape pun. Thanx to acapp la wey ! blanje aku movie. 1st time tuh die blanje. Salu kedekut je. Haha. And iwan. Lepak sudah. X yh fikir psl mamat & minah tu. Cari psl tul. Org nk eppy².  Bwt hal plak.  Da lame idup pe ? Kang nnt kite settle kn. Kalo de pape, ckp je. Aku dtg nyer. Huu.




Lotsa heart,
Cik zaki.

Thursday, January 21, 2010

Kau sempit ! Aku pun sempit jugak ! ngeh~



Ape yang sempit nyer nih ? Duit ? Otak ? Poket ? Hati ?
Haaa yang tuh kita x tahu. Tapi kekadang sempit la jgk. hahaha.
Ibu aku salu pesan kt aku. untuk tak mahu kesemputan duit.
belanja la dengan berhemah. Budayakan amalan menabung. Berbelanja ikut keperluan. Bukan ikut kemahuan.
Cewwaahh~
Dah mcm pakar kewangan la plak. hee.
Xpe². Berangan kejap. InsyaAllah betol² jadi ke ? Sape tw kn ?
Aminnnnn.



Dah². Merepek je. Aku nk cite tadi kotwg td aku g ygk cite adnan sempit. Huu. Sumpah cite tuh best. Huu.

Gelak gile² jer. Tp jujur aku ckp, pada pendapat aku la kan, cerite tuh x sesuai untuk ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Heee. Sbb ade unsur² 18 SX sket. Kang kalo bdk² yg x cukup umur tgk, rosak pale otak dowg tu sume. Huu.

Tp pape pun, citu mmg x dinafikan best. Wawa tuh lawa. Suare die nyanyi pun sdp jgk dow. Huuu.

Ske tgk die. Hik3. Gatal sekejap. Opsss. Haha. X de la. Buah ati aku lg lawa ok ! dush². I lap “die” =)))



Lotsa heart,

Cik zaki



Monday, January 18, 2010

Hari yang di tunggu-tunggu



Pagi ni aku x lalu nk tido, x lalu nk mkn, x lalu nk mandi, eyh tak². Mnd lalu lg. wajib² !! heee. Fikir psl rsult punye psl. Nta ape la yg aku dpt kn ? mintak² la ok kn. Aminn. Dlm pkol 10 mcm tu, kami secare berjemaah g kt cc kt block IT tuh. Sowg² check rsult. Alhamdulillah dowg sume lps & cemerlang. Aku ? still blom check lg. Hati ni berdegup kencang tak usah cakap la. Hee.


Tp tawakkal & kuatkan hati pegi bkk jgk portal student. Nk login pun da de problem. X bley nk bkk. Aduh. Bikin aku pusing. Takut pun ade time nih. Aku cuba dan terus mencuba dgn sbr dan istikomah nyer utk bkk portal student tuh.


Finally, fuhhh. Bley bkk jgk . Time nk tgk rsult tuh. Skali lg jntung aku berdegup kencang. Huhu. Tp aku still bkk jgk. Bende da ade da pun. Nk nyesal da x gune. Mulut nih dok terkumat-kamit selawat byk². Huu. Lps tgk rsult. Alhamdulillah. GPA aku 3.25. Even x secemerlang dgn rakan² aku yg lain. Tp aku ttp bersyukur. Atleast aku still akan dpt biasiswa rektor tuh. X de la nk nyusahkn parent aku.


Lps dpt rsult tuh, as usual la. Call mem besa la wey. Hee. Bgtw die rsult sume². Fuhhh. Naseb baek ibu ku tersyg tuh x mara sgt. Takut jgk kalo die mara. Hee. Tp die just pesan lps ni jgn duk asek nk kuar. Focus blaja byk². Jgn duk leka dgn awek². Kang study nta kemane. Huu. Risau btol die kt aku eh ? xpe². Bese la. Tuh. Ibu mane yg x risaukan anak die kn ? kn ? kn ? hee. Sayang ibu byk byk byk la. Muah2. =)


Errrr..Pade kawan² yang dpt rsult yang cemerlangggg. CONGRATULATION la. Hope our last semester nih, rsult kite sume akan jd semakin cemerlang. And pade yg x kurang cemerlang tuh, ade mase lg utk perbaiki. Manusia dilahirkan sume dlm keaadan yg bijak dan pandai. Cume ia perlu digilap agar tidak malap.

Caiyok la wey !


Lotsa love,
Cik zaki

Sunday, January 17, 2010

Dah abes da laaaa.


Ape yg da abes wey ?
Cuti aku laaa.  Pejam celik da 2 week da kn?
Ape jela yg aku bwt cuti nih ?
Sgt bosan  OK !. Duk uma ngadap laptop.  Kuar g tgk movie. Pegi  jln2.
Sume  activity tu  x berfaedah  &  menghabiskn  duit  je! ( bak kate ibu aku la)
Hahahahahaha.
Tp x pe la. Atleast bley jumpa + leypark dgn membe² lame.
Bkn selalu dow bley jumpe dorang. Huhu.

Errr. Ni result xm x kluar lg. Adeyhh.
Ni lg bikin wa cuak dow.
Nta ape la aku dpt nnt.
Hrp² ok laaa kn ?
Aminnnnnnnnnn.


Lotsa love,
Cik zaki

Thursday, January 14, 2010

Berdebar ?!

salam.
mesti korunk terfikir ape yg aku dok berdebar tuh kn?
huhuhu.
aku duk berdebar menanti kputusan exam sem 2 aku nih la.
da la ptg td ade ke ayah aku pegi tanye soalan yang nta pape.
cuak seyh.

ayah : abg dok umah cuti nih, bwt la bende yg berfaedah skit. asek dok ngadap laptop tu je.
saya : alaaaa, name pun cuti yah. relax². (bwt muke cumel & sengeh²) ahaks.
ayah : xm arituh cmne? math bley bwt x?
saya : math ? susaaaaa la yahh. =((( (bwt muke sedeyh plak time nih)
ayah : haaa. tu la. mls lg nk bwt latihan. 
saya : err. mne de mls. bwt pe. hehehehe. tp x pe. next sem da x de math.
ayah : haa yela. tp kalo ariuh punye xm x lulus cmne? kne repeat kn?
saya : eeeeeeeeeiiii ayahhh nih, ape doakn abg mcm tuh. x ptt btol. doa la yg best² sket. haha. x nk ar kwn ayah cmni. huuuu
ayah : hahaha


Adeyh.
Ya Allah yang maha pemurah lg maha penyayang.
Kau berikan lah aku dan rakan² keputusan yg terbaik utk kami semua.
Amin ya rabbal alaminnn.


Sunday, January 10, 2010

Belek²

Pagi td lps subuh.
Igt nk tido.
Tp ibu x bg pulak.
Lg pun x elokkn?
So da x tw bwt ape ?
G la trun bwh.
On9 la. ape lg.
Huuu.
 G la check Facebook.
Tu jela keje harian aku sepanjang cuti.
Kang da bosan layan Fb.
Bkk ms pulak.
Huuu.

Tp kn.
Ape yang menarik perhatian aku td,
Masa aku tgh dok belek2 profile membe² aku tuh,
Aku terjumpa satu ayat nih kt profile kwn aku.

" Maybe Allah wants us to meet a few of the wrong people before meeting the right ones. So, when the right ones come along, we’ll know how to be grateful and thankful for the gift.. "


Aku mcm suka pulak bace ayat tuh.
Lame aku tenung ayat tuh.
Mcm² bnde bermain kt fikiran aku time tuh.
Macam ade maksud yg tersirat mahupun tersurat kt situ.
huhuhu.

Nta la.
Aku x tw nk ckp pe.
Renungkan lah.

With love,
Cik Zaki


 

Saturday, January 9, 2010

HANCUR PUNAH RANAH TERTONGGENG TELENTANG. =(





Kenapa dgn aku nih hah?
Aku pun x tw knape.
Tp aku rase fikiran aku kosong sgt skang nih.
what wrong with u arif zaki?



She ask me. Are you Sad? Disappointed ?
The answers is Yeah !!
A lot wak ! SGT kecewe dan sedih.
X tw nk gambar mcm mane dah.
Tp x pe la.
Even aku rase aku x bley nk turutkan,
permintaan die tuh.
And I wish I have another choice.
But, no. I have to.




Aku redha & hormati keputusan die tuh.
Mungkin ade hikmah di sebaliknye yang aku sndiri  xtw.




Tapi ape pun.
Thanx 4 everything wak.
You bring out the best in me,
Like no one lese can do.
Im really happy with you.
The time that we spent together.
I will not forget about its.
I will keep it in the bottom of my heart.
Wish you the best of luck in your life.
keep it smily ya.
And if you need someone,
Just Come to me,
I will be there for you,
With all my heart,
With all that you need.



with love,
cik zaki.

Wednesday, January 6, 2010

cerita aku

hello.
assalamualaikum warahmatuallahiwabarokatuh. =')
huuu.


pd td aku ajak iwan g skola.
nk g amek sijil behenti sekolah.
bayangkan. aku abes skola 2008.
nw da 2010, sijil behenti pun x dpt lagi.
hampeh tol.
kerani sekolah tuh ye² je ckp nnt die call kalo da siap.
da setahun sy tggu kak.
sbrr jela. haihh.
last² pnt nk tggu.
g skola sndri. mls nk tggu akak tu call da.
mmg janji melayu btol. haihhh. ckp x serupa bikin.


sampai² sekolah kn.
Ya Allah.
terkejut gile.
da byk perubahan. huu.
mcm² yg da berubah. 
da de laluan berbumbung. da mcm² peraturan baru.
titibe timbul perasaan jeles skit.
npe masa zaman aku skola x de sume tuh?
hahaha.
redha jela.
wekk.


lps tuh teros g pejabat.
jmpe cikgu² lame.
igt lg dowg kt aku.
heee. terharu la.
syg cikgu byk².
heee.
da selesai amek sijil tuh.
g jmpe mama.
time g blk guru blakg, tgk da laen da.
nk msk segan plak. huuu.
call mama tanye kt mane.
die ckp die kt blk guru blakang tu la.
so g la jmpe die.
borak² la dgn die. ps tuh kan.
tiba² cikgu salinah dtg.
HAHHAHHAHA.
die teros perli aku.

cikgu salinah : "eyhhhhh². ade org tuh kan, da kawen x jemput kite pun"
cik zaki : "err. hahahaha. mane de la cikgu. tu saje²" (senyum². wink ! )

cikgu salinah : " elehh. yela tuh.cikgu bkn nk dtg sgt pun, tp bg la tw cikgu. kecik ati cikgu tw"
cik zaki : " hahahaha. nnt la cikgu. sy kawen btol², mst sy ajk cikgu punye la"
mama : " eyh npe nih ?" (mama blur)

cikgu salinah : " x de. nih ha bdk nih die ckp kt fb die da kawen."
mama : " laaaaa. rajen nyer akak maen bnde² tuh. sy mls nk lyn bnde cm tuh."
cikgu salinah : " alaaa saje je skali skale. jmpe student yg knl add je."
then dowg teros borak² la. aku pun mintx diri laaa.
x mw kco dowg nk borak.huuu.
tp b4 aku blek tuh.
tw x mama tanye aku ape?
mama : "arif. bdn awk da nmpk susut sket. tgk perut tuh diet eh "
cik zaki : "hahaha. a'ah ma. arif diet. mkn nasi skali sehari je."

hahahaha. 

lps tuh g kedai cik yam pulak.
tmpt lepak zaman mude² dlu.
huuu. 
mengimbau kenangan lame.
sedih plak. 
then tros g mcd. lpk dgn iwan kt sne.
da x ade arah tuju.
ish².


mm time petang tu plak.
aku, iwan dgn sowg kwn die g jogging kt taman tasik cempaka tuh plak.
ahah. semput. pancit je.
lame gle da x jogging. mane x semput.
sempat 2 round je pusing tasik tuh.
tu pun da x lrt.
haihh.
lemak byk sgt.
kah².


errr.
i think that all for today.
nyte guys.


lotsa love,
cik zaki

Tuesday, January 5, 2010

Kembali lagi ?

hellooooo.
kembali lagi untukk update blog kesayangan aku nih.
kesian je blog nh. salu dipinggirkan.
ish².

btw kn,
aku da cutiiii daa..
tp 2 minggu jela.
ok la. cuti lame² pun. x best jgk.
bosan x tw nk bwt ape nnt.
hihi.

mayby next week,
rsult xm sem 2 keluar.
takot sgt².
Ya Allah.
kau berikanlah keputusan yang terbaek kepade aku dan rakan² ku nnt..
Aminnnnnnnn.
hope dpt maintain 3 pointer tuh.
huhu.

err.
x tw nk cite ape da.
jum hang wey.
x kn nk dok umah je.
cuti nih la jln².
da balek kolej. da kne blaja da. huuu.
pape punnnnn.




selamat bercuti kawan².
mish u all of u.



lotsa love.
*cik zaki*