Followers

Sunday, May 30, 2010

Glory Beach Resort !




Yeah !
Td aku pegi sane.  Bile dengar ibu ckp nk g sane.  Titibe fikiran aku teringat sumthing.  Hihi.
Ape la yang aku igt eh ? agak² ape eh ?
Aku teringat kenangan lama.  Mase aku form 1. Aku pena g sane. G dengan classmate la.
Kt situ la aku eerr.  Hahahaha.  Xde ape la. Segan plak nk ckp. Biarlah rahsie. Wakakakaka.
Tp x pela.  Sume dah lepas. Kenangan yang lepas biarkan ia berlalu. Let look forward. Hee~
Act g sane pun sbb nk amek adek aku. Dia ade kem motivasi kt situ. Nk cari Glory Beach Resort tuh punye la susah. Habes sesat². Hahaha. Dah nk sesat smpi Melake tuh ha. Ish². Bese la. Lame x dtg PD. Bak kata ibu, 15 tahun x dtg sini. Dlu time kecik² je salu pegi.  Tapikan ibu.  Betol ke  dah 15 tahun kite x pegi PD ? hahaha. Mcm x brape nk caye je. Wekkk.

Tapi tapi part yang paling best. Mase kt pantai. Haha. Ibukuh yang tersayang punyer la semangat dok kutip ketam dengan ikan yang kecik tuh. Dah la mase tuh pkol 3 lbey. Agak panas la. Tapi ibu pegi jugak. Klaka je tgk ibu. Excited abes  la wey. Smpi basah² baju. Aku g kutip sekejap je. Tak tahan. Pening kepala. Tapi ibu steady je.  Hahaha. Act ibu ckp nk g kutip “kerisik”. Tapi aku pun tak taw kerisik tuh menatang pe. Maybe mcm kepah kot. Tapi ibu ckp bkn. Haha. Tak pe la. Abaikan. Tak penting pun. Haha. Tapi pape pun. Aku happy je tadi. Yela. Lame tak g jalan² 1 family. Masing² bz dengan keje masing². Adoi. Nnt adek busuk aku tuh pun dah nak pegi uitm arau. Adoi. Padan muke kne anta tempat jauh². Kah3. Biar jadi independent skit. X de la malas je. Ish².  Hahaha. Bye² adek kuh. Jgn rindu kt abg plak. Hahaha.

p/s : adek ! thanx for the t-shirt. Hahaha. Terharu je. T-T.. wakakaka.

Lotsa love.
Cik zaki~







Monday, May 17, 2010

Selangkah Ke Alam Baru.



Bismillahirrahmanirrahim.


Kenapa aku cakap aku melangkah ke alam baru ya?
Aku masih dekat alam dunia yang fana’ nih. Huhu.
Actually, hari ini secara rasmi nyer aku dah bergelar student ijazah sarjana muda (degree).
Bersyukur + bangga “sket” sebab dah Berjaya abeskan asasi dengan FREE and now dah sama dengan akak aku da. (: yang membezekan kami cume dia lebih 1 sem dari aku je.   -_-“
Eh lupe nak cakap. Aku sambung ijazah sarjana muda kewangan islam (perbankan).
Tapi yang tak berapa best tuh. 4 tahun baru abes. Adoi. Lambat kan??
Takpe la. Sabar jela. Bukan senang kita nak senang nih kan ??
Harap-harap aku dapat habiskan 4 tahun degree nih dengan cemerlang.
Tak boleh nak main-main lagi. =)



By the way,
Hari ni jugak, result final exam asasi keluar  tw.
Alhamdulillah target aku tercapai la jgk.
Hajat nak dapat Dean List tu tercapai akhir nyer.
Tapi tapi hajat aku nak beat pointer “dia” tak kesampaian. Adeyh.
Dia punyer pointer gpa 3.77. Aku punye pointer gpa 3.65 je. Adeyh. Segan betol. Huhu.
Tapi x pe la. Aku bersyukur dengan apa yang aku dapat nih.
Semoga time degree nant aku dpt buat yang lagi baek and dapat beat pointner “dia”.
Aminnnn Ya Rabbal Alamin.

Lotsa High
Cik Zaki