Followers

Wednesday, March 24, 2010

Camping Time !!



Ni actually program pertama anjuran PERSIS buat dekat luar.
Perkhemahan Ukhwah Asasi namanya. Perkhemahan ni buat KEM ISI RIMBA KEMENSAH.
Taw tak dekat mana ? tu haa. Dekat Wangsa Maju. Belakang Zoo Negara.
Tapi mula-mula dah tak best !
Ade ke kene jalan kaki. Harituh janji lain. Oh lupe. Janji melayu memang gitu. Huhu.
Kami berkhemah selama 3 hari 2 malam. Macam-macam activity la. Seronok jugak la.
Macam-macam ilmu saya belajar dalam hutan tuh. Sangat excited lagi seronok.
Tapi sepanjang perkhemahan tu. Saya sgt risaukan itu budak. Dah la tak sihat. Muka pucat je.
Hmmm. Risau.risau.risau. Tapi nabes baek ade ramai informer. Thanx korunk =)



Muka awal-awal semangat je. Sebelum kena paksa jalan. haha.

As conclusion.
Ceh. Dah mcm buat summary plak. Haha. Aku happy la g kem tuh.
TO all Asasian ! Korang mmg terbaek la.
Love you laaa~




Sebahagian ajk Perkhemahan Ukhwah Asasi 2010.


Lotsa Love
Cik Zaki
,

Thursday, March 18, 2010

Akhirnya hilang sudah segalanya



Lately nih aku rasa macam tak sedap hati. And today aku taw kenapa aku tak sedap hati. 
Finally, she’s decided to leave me. I don’t know how to express my feeling. 
Im trying to be ok. But I can’t lie myself.
It’s hurt. Yes. Really hurt. How come I tak contct you for a 2  days. 
You da berubah hati ? senang je kn??
Hmm. Pape lah. I dah tak tahu nak cakap apa dah. You know what is the best for you. 
That your decision rite. So I will respect that.




Lotsa disappointed,
Cik Zaki


Sunday, March 14, 2010

Long long Journey. =)



Kalau semalam penat berlari.
Hari ni lagi penat. Hari nih penat mengembara mencari ilmu.
Hahahahaha.
Actually pagi tadi aku pergi la National Library.
Aku, Afif, Miftah & Huzaiel.
Kami naaek la ktm then turunlah dekat putra. Nta sape ckp nta kalo nk g national library lagi dekat trun ikut situ ! wak luu . Dah la masa dalam ktm tadi tuh. HAHAHA. Ok. Tak de ape la. Huzaeil je yang  tw. Shhht~

Lepastuh ktowg amek la LRT turun kt titiwangsa. Dari Titiwangsa tuh….
Ktowg berjalannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kakiiiiiiiiiii ke national library tuh tw.
Ya Allah sumpah tak taw nak gambar camne penat die. Penat +  lenguh semalam pun tak abes lagi.
Ni nak tambah lagii. Adoi. Dah la tak makan lagi. Dowg la gatal nak jalan kaki sangat. Kalau naik teksikan senang. Tapi sebab aku sowg je nak naik teksi. Kesian plak dekat rakan² kuh yang lain.So mengalah jela. Ade la dekat setengah jam baru sampai. Lembik lutut da tw. Nak pengsan pun ade jugak.

Sampai-sampai masuk cepat-cepat. Sume dah kepanasan dah. Haha. Duduk-duduk kejap then tros cari café. Makan !! Laparr gile. Tapi-tapi. Aku tak makan pun. Makanan kat situuu seyess tak sedapp ! ahaks. Memilih jekan aku nih ?? ahh bia ar ! Bukan aku susahkan kau pon. Wekkk~

Kami dekat situ agak lama jugak lah. As usual la. Budak-budak nih sempat jugak la mengorat. Aku ? duduk diam tengok sudah. Dah bersara dah buat-buat kerja macam tuh. Hihi. Lagipun saya sayang “buah hati” saya even now we have are problem between us.   (-_-“) Omg. Please help us.

A round 5.00 p.m  gitu la, kami pun otw balek. Kena  jalan kaki lagi. =((( penat. Tapi yang menarik dalam perjalanan kami nk ke stesen LRT tuh. Ktowg dapat tengok  satu nak cakap drama bukan drama. Haha. Satu kisah tentang nilai pesahabatan. Hihihi.

Ceritanya bermula apabila ada 2 orang sahabat yang tidak dikenal pasti namanya. Sorang memakai baju kurung dan sorang lagi memakai baju tshirt biasa. Masa tu dowg ada kt jejantas nk turun. Kami pulak baru nak naik jejantas ke seberang. Nak dijadikan cerita. Dowg 2 nih nak naek bus. So berkejaran la mereka nak turun jejantas tuh sebab nak baek bus. Gadis yang pki tshirt tuh senang la nak turun tangga. Tapi kawan die yang pki naju kurung tuh. Susah la. Yela. Pakai kain la katakaan. Kami pulak ade kat situ. Lagi lah dia cover ayu. HAHA. Yang member dia tuh pulak da naek bus dah. Yang nih tak sampai-sampai lagi. So dia pun kena tinggallah. Alahai kesian jer. Muka seyes dah nak nanges. Ish2.
Tapi kawan dia yang dah naek bus tuh sanggup turun bas balek kt bus stop then jalan kaki patah balek pergi kt kawan dia. Terharu pulak. Hihi. That what we called “TRUE FRIENDSHIP” . =)
Susah senang sama-sama. Huhu.


Then yang tak disangka, destinasi kami pun sama. Dowg pun nak g stesen LRT.
So mereka pun follow lah kami. Berani gile kn? Ikut orang yang tak dikenali. Nasib baik ikut kami yang baik-baik nih. Huhuhu.
So lepas sampai terus la balekkk ke kuis tercinta uh. Sampai-sampai pengsan. Haha.
Until now. Im still not ok with her. Why eh? Im still don’t know what wrong with us babe.



­Lotsa Tired,
Cik Zaki.

Saturday, March 13, 2010

Karnival Sungai Klang 2010



Hari ni bangun awal. Asl bgn awl ??
Sebab nak pergi Klang. Kami kena berkumpul pukul 5.00 pagi plak. 
So dengan sejuk-sejuk tu la aku gagahkan diri gi jugak. Huhuhu.
So dalam pukul 5.45 kami pun gerak la le Klang.
Sepanjang perjalanan tuh aku serious mengantuk. rasa macam nak tido !
tapi nta la. macam-macam bermain di fikiran nih.
x boley nak tido.
Ya Allah.
Kuatkanlah semangat ku nih.
Semoga aku dapat menempuh segala cobaan dan rintangan ni dengan tabah.

Sampai je dekat Klang tuh.
Aku tengok dah ramai dah orang. huhu.
Lepas sampai tuh kami teros pegi solat subuh dulu.
Then teros daftar and buat streching (betul ke eja macam tuh ? ) haha.
Lepas tuh lepak² tgk orang buat senaman.
da taw nak lari. tapi x buat pun regangan.
Pandai betul. hahaha.

Err.. tepat pukul 9 a.m kami dilepaskan.
Patutnya start pukul 8.30 a.m. 
Tapi tunggu Sultan Selangor. Tu lambat lepas tuh. huhu.
Tak kesah lah semua tuh. huhu.
Sejauh 10km aku berlari tanpa henti, tanpa kenal erti penat,
Dan akhirnya.... Tepat pukul 10 a.m aku pun sampailah kegarisan penamat.
Sejam dow aku lari ! Macam tak percaya !   T-T 
Aku orang yang kelima sampai la. ( kalau kira wakil kuis) HAHAHA.
Kalau kira wakil keseluruhan. Aku nta no ke bape ratus da. huk3.

Tapi pape pun.
Walaupun penat gilee. Kaki ni macam nak tercabut je..
Ini satu pengalaman yang bermakna lagi berharga.  =)
Tapi sampai-sampai bilik memang terus pengsan la wey.
Kaki kejang semacam jerr. Hahaha.
Tadi dalam bas pon dah pengsan. huu.
Credit to driver bas sebab hantar kami sampai 1st Cafe.
Bas lain hantar sampai bulatan antarabangsa je.
Kesian je dowg tuh kena berjalan. huhu.
Pape pun. Im really enjoy today.
=)))


Lotsa lOve,
Cik Zaki


Sunday, March 7, 2010

TERLERAI SUDAH IKATAN


Sudah tertulis di atas sana bahawasanya. Ikatan yang dibina terlerai jua akhirnya.
Thanx awak. Maaf untuk segalanya.

Lotsa undefined
Cik Zaki