Followers

Sunday, October 3, 2010

Fanatik sangatt kott. =)



Bismillahirrahmanirrahim


Sebenarnya aku takde benda menarik pun nak story.
Tapi tadi masa semayang jumaat. Aku terjumpalah seorang mamat nih.
Tengok dari gaya, pergh. Matang babe ! muke da macam model pun ade,
Tapi tapi tapi yang kelakarnya. Kenapa dia pakai baju Upin & Ipin ????
Haaa yang tu kite x taw. ngeh3



Aku ingat budak-budak je suka kartun tuh sampai fanatik sangat beli-beli baju dia.
Ini bukan kata budak lagi dah. Da boleh jadi bapak budak da pun. 
Tapi pakai baju Upin & Ipin lagi, Hahahaha. Yang nih kelakar. Kui3.
Tapi bila fakir-fikirkan balik. Ape salahnya ?? Kartun nih kan universal. 
Even ibu aku pun dia cakap dia suke tengok kartun “POPEYE & DONALD DUCK”. Huhuhu.
Serioustly tak tipu dong. Ibu aku yang cakap sendiri. Hihi.
And aku pun apa kurangnya. Aku paling minat kartun “Avatar- The Last Air Bender”.
Kartun mitos-mitos nih bagi aku sangat menarik. Sesuai untuk release tension.
Trust me ! Try la tengok kartun-kartun nih. Bley restkan minda. Heee.
K la. Selamat mencuba ya. Tata titi tutu~


kartun bodo². tapi tak bosan tengok. popeye !


  Hok ni pulok, fav katun kawe. tok leh miss lasung. gedebe~


Lotsa addicted
Cik zAki

Monday, September 27, 2010

Selamat Hari Jadi Baby !



Bismillahirrahmanirrahim.


Hari nih genaplah umur adik kesayangan aku yang busuk tuh 9 tahun.
Sekejap je dah besar adik aku tuh. Even dah besar macam tuh pun.
Tapi manje jangan cakap. Hari-hari nak tido bilik aku la. Mintak teman dia la. Macam-macam je taw. Tapi pape pun. Aku tetap sayang adik aku tuh.



Happy Birthday Farah Nur Syuhada.


May Allah bless you my dearest sister,
Amin.

Lotsa amin,
Cik zAki

Thursday, September 2, 2010

Suka Hati, Limpa, Jantung, Paru-paru. =))



Bismillahirrahmanirrahim.


Hari ini secara officially nyer aku sudah Merdeka dari exam ! yeah !
Eyh wait. Exam ? Apekah itu ?? lalalalalalla~ (lupe daratan betul) huhu.
Aku terase nak melompat kegirangan sebab 
  1. boleh berangan lame² (kantoi)
  2. boleh qodo' tido. (wajib !)
  3. boleh main game (sunat muakkat)
  4. boleh jalan-jalan cari awek. eyh tak². cari ape2 yg ptt la.  (depend la)


aku nak lompat macam ni boleh tak ? mst cumell je. ngee~ ^,^"

Pape pun, saya ingin mengambil kesempatan mengucapkan Happt Holiday untuk kawan² tersayangg.
take care weyyy.
jummpa semester depan tw².


Lotsa lompat²

Cik zAki


Wednesday, September 1, 2010

Tolonglah bertahan duhai jiwa



Bismillahirrahmanirrahim.




Ya Allah.
Kau kuatkanlah semangat aku nih. Tinggal 1 JE lagi paper lagi nih.
Paper Business Accounting. Lepas ni merdekalah aku.
Tapi tapi sebelum merdeka ni. Kena merana dulu.
Arif zaki !
This is your last paper !
So do the best ok. Yeahhh !
Ibu ayahhh. Doakan abanggg. Hope boley jawab nanti.
Ok. Time up. Study time. Adios.

Lotsa patience,
Cik zAki.

Thursday, August 26, 2010

Stress VS Tired


Bismillahirrahmanirahim.


Ya Allah.
Minggu ni exam sangat strrugle !
Paper Akidah Akhlaq & Bussines Math memang GILE !
Dah 2 hari aku tak TIDO !!!
Yelah, nak tido macam mana.
Hati risau mengenangkan ape laaa nant aku nak jawabkan ?




Errmm.....
Credit tO ADHA, HAFIZ, HUZAIEL, FIRDAUS & WANI because tolong + teman aku study.
Jasamu akan ku kenang. =))))
Thanx sangat².


Lotsa Stress & Tired
Cik ZAki

Wednesday, August 18, 2010

penghujung



Bismillahirrahmanirrahim



Tepat tanggal 18 august 2010.
Secara rasminya hari ini aku da start Final Exam for this semester.
Ya Allah.
Kenapa cepat sangat eh masa ni berlalu ?
Macam semalam je aku rasa baru lepas daftar degree nih.
Ni alih² da kene exam ??!
Alahai, Tak pe la.
Itulah lumrah kehidupan kan kawan² ??



Sooooooo,
BEST OF LUCK YA KAWAN-KAWAN..
SELAMAT BERJUANG. 
SEMOGA KITA DAPAT MENJAWAB DAN DAPAT RESULT YANG CEMERLANG. 
AMINN. =)



Lotsa Nervous,
Cik ZAki

Sunday, August 8, 2010

SELAMAT HARI JADI IBU



BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM.

Ibu ibu ibu ibu,
Selamat Hari Lahir yang ke-47.


Semoga dimurahkan rezeki dan Semoga sihat-sihat selalu.
Semoga hari-hari yang mendatang akan memberi rahmah dan barakah dalam hidup ibu.





Itu family saya. Saya SAYANG IBU saya.
Im proud to be her son. =)

Lotsa Birthday
Cik ZAki

Wednesday, July 28, 2010

Jangan Terlalu Mencari Kesempurnaan


sOmeTiMeS tHe bESt WaY To HoLd, OntO sOmEtHiNG Is To LEt iT GO

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...

Setelah dia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....

Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar KEPERLUANmu... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....

Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya. 


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..

Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.

Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain.. Kamu juga yang akan MENYESAL...

JANGAN TERLALU MENCARI KESEMPURNAAN



upload from Jom Sayang


Lotsa unperfect,
Cik Zaki

Saturday, July 24, 2010

Mengapa perlu mengetahui tentang Yahudi??


Kita wajib mengetahui siapa sebenarnya Yahudi terlaknat ini. Mengapa ???
Jawapannya ringkas, di dalam ilmu konspirasi, bagi memahami bagaimana Yahudi mempengaruhi sejak ratusan tahun dahulu, adalah wajar bagi kita mengetahui dengan baik selok-belok agama Yahudi yang dicipta mereka. Mengetahui ciri-ciri agama dan budaya mereka akan menyelamatkan kita dari terikut-ikut akan ciri-ciri mereka.

(Mengetahui bukanlah bermaksud “mengamalkannnya”)

Misalnya, amalan meratapi kematian, jika tidak diketahui tentang amalan pengkebumian mereka (yahudi) maka kita berkemungkinan akan terikut-ikut tanpa disedari. Jikapun kita tahu ianya haram, kita hanya mengetahui ia dari segi hukum dan tidak mengetahui mengapa Rasulullah SAW mengharamkannya.

Selain itu, maklumat-maklumat yang dibentang tentang Yahudi Orthodoks di bahagian ini juga adalah untuk membawa kita mengimani apa yang disebut Allah SWT dalam surah an-Nahl, ayat 123;

“”Kemudian kami wahyukan kepadamu (wahai Muhammad), hendaklah engkau menurut agama Nabi Ibrahim, yang berdiri teguh atas jalan yang benar.”

Mengimani firman Allah di atas tidak boleh hanya sekadar sebutan mulut, haruslah bagi kita membuktikan keimanan itu dengan memahami intipati-intipati terselindung disebaliknya.

Tidaklah Allah firmankan ayat di atas hanya sekadar untuk dibaca dan dihafal ketika sembahyang melainkan ianya merupakan satu tugas besar yang Allah campakkan ke dalam dada umat Islam untuk memahaminya.


 


Takrifan Ringkas

Yahudi Orthodoks atau disebut juga Orthodoxs Judaism merupakan satu kelompok Yahudi yang mengamalkan ajaran Taurat yang diturunkan kepada Nabi Musa sejak sekian lama. Walaupun berlaku pelbagai perubahan dan olahan, namun mereka tetap percaya Taurat yang diamalkan sekarang adalah benar.

Kelompok Orthodoxs berselerak di seluruh dunia walaupun berada dalam komuniti yang cukup minoriti. Maklumat di atas hanya sebahagian dan lebih ditumpukan khusus kepada kehidupan seharian Yahudi Orthodoks yang berada negara haram Israel sahaja.



Bangun lah wahai Umat Islam. Bangkit lah kamu melawan kejahatan dan kekejaman kaum Yahudi TERLAKNAT ini. Allahuakbar.

Lotsa jihad,
Cik Zaki


Wednesday, July 21, 2010

Larut Malam

Bismillahirrahmanirrahim

Now its already 3.12 a.m.
Im still wake up. HAHA.
Assignment Fiqh Islami punye pasal.
Now sudah tersangat penat + letih.

Mata ni da macam gambar kat atas tu da tw. adoi.
Assignment da la tak siap lagi. tapi tak pe la.
Tinggal conclusion je lagi. hihi
InsyaAllah esok siap la.
Tajuk tak nak best pulak. -_-"
"The general principles of civil law and islamic law and comparisons in malaysia"
Dah macam budak undang² je rase.
Baruku taw azab nyer budak² yang blaja undang² nih. huhu.
Esok pulak kelas pukol 8.00 a.m
Lambat datang je, duduk luar la jawabnye.
Lecturer kunci pintu, macam minggu lepas.
Kesian je mereke² yang tak dapat masuk.
Tak dapat den nak nolong. huhu

hmmmm~
Otak sudah blur.
Perut suda menggelegak.
So cukup la sekadar ini dulu.
Maw cari makanan sahur. =)

Lotsa love,
Cik Zaki

Friday, June 25, 2010

Maaf kamu.


MAAF. SAYA TAK BOLEH...
Itulah perkataan yang mampu ku katakan.
Saya sedar jawapan yang saya berikan itu pasti mengecewekan kamu.
Tapi saya tak boleh nak sayang kamu lebih dari seorang kawan 
dan saya harap awak faham maksud saya.
Dan awak juga tahu yang hati dan perasaan bukan sesuatu yang boleh dipaksa-paksa.


Cukuplah kita sekadar berteman. Mungkin ini lebih baik. 
Lagi pun saya belum bersedia dan hati saya masih belum terbuka untuk terima sape-sape buat masa ini.
Saya tak nak kecewe lagi. Cukuplah dengan apa yang telah terjadi.
Hati saya masih teringat pada "dia". Dia terlampau baik bagi saya. Mungkin kerana kealpaan serta kebodohan diri saya membuatkan dia pergi meninggalkan saya. Maaf untuk segalanya wak.
P/S : If awak terbace coretan saya ni. Saya nak minta maaf diatas semua kesalahan dan kesilapan yang pernah saya lakukan. Maaf juga kerana telah banyak menyakiti hati awk dan mengecewekan awk.
Maaf untuk segalanya. Awak tetap terbaik bagi saya. =(

Lotsa Sorry,
Cik Zaki



Thursday, June 17, 2010

50 things about guys that girls DON'T know...but will now!!!


O.K. I got these from a bulletin on Mysapce.... In my opinion, most of these are wrong. The make us guys sound more like girls... what do you guys think?

1. Guys hate sluts.

2. "Hey, are you busy?" or "Are you doing something?" ~ two phrases guys open with to stop from stammering on the phone.

3. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.

4. Before they call, guys try to plan out a little about what they're gonna say so there aren't awkward pauses, but once he's on the phone he forgets it all and makes it up as he goes.

5. Guys go crazy over a girl's smile.

6. Guys will do anything just to get you to notice him.

7. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend or ex love-interest. Unless they're goin for the let-her-complain-to-you-and-then-have-her-realize-
how-wonderful-and-nice-you-are method.

8. A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.

9. Boyfriends need to be reassured often that they're still loved.

10. Don't talk about your guy friends to your boyfriend.

11. Guys get jealous easily.

12. Guys are more emotional than they'd like people to think.

13. Giving a guy a hanging message like "You know what?!..uh...nevermind.." would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking. And he'll assume he did something wrong and he'll obsess about it trying to figure it out.

14. Guys are good flatterers when courting but they usually stammer when they talk to a girl they really like.

15. Guys hate asking parents for money to buy girls presents. So they come up with ideas like saving their lunch money for a week. But it never works because guys are always hungry so they end up asking the parents for money anyway.

16. Girls are guys' weaknesses.

17. Guys are very open about themselves.

18. It's good to test a guy first before you trust him. But don't let him wait too long.

19. Your best friend, whom your boyfriend seeks help from about his problems with you may end up being admired by your boyfriend.

20. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.

21. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.

22. Guys love you more than you love them if they are serious in your relationships.

23. Guys will brag about anything.

24. Guys use words like hot or cute to describe girls. We rarely use beautiful. If a guy uses that, he likes you.

25. Guys think WAY too much. One small thing a girl does, even if she doesn't notice it can make the guy think about it for hours, trying to figure out what it meant.

26. Guys seek for advice from girls not other guys. Because most guys think alike, so if one guy's confused, then we're all confused.

27. Any guy could write out a rulebook or advice book for flirting, but no guy can write out a book about relationships.

28. Try to be as straightforward as possible.

29. A guy has to experience rejection, because if he's too-good-never-been-busted, never been in love and hurt, he won't be mature and grown up.

30. If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.

31. No matter how much guys talk about asses and boobs, personality is key.
(I don't know about this one....)

32. Guys learn from experience not from the romance books that girls read and take as their basis of experience.

33. Guys worry about the thin line between being compassionate and being whipped.

34. If a guy looks unusually calm and laid back, he's probably faking it and is spazzing inside.

35. When a guy says he is going crazy about the girl, he really is. Guys rarely say that.

36. When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me."

37. Guys don't really have final decisions.

38. If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn't happen that often, so when it does, you know something's up.

39. If your best guy friend seems to avoid you or is never around when you're with your boyfriend, he's probably jealous and likes you.

40. When a guy looks at you for longer than a second, he's definitely thinking something.

41. Guys like femininity not feebleness.

42. Guys don't like girls who punch harder than they do.

43. A guy has more problems than you can see with your naked eyes.

44. Don't be a snob. Guys can be intimidated and give up easily.

45. Everything in moderation. Put on makeup, wear perfume. Just not too much.

46. Guys talk about girls more than girls talk about guys.

47. Guys hate rejection, but they hate being led on even more.

48. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them.

49. A guy would give his left nut to be able to read a girl's mind for a day.

50. No guy can handle all his problems by his own. He's just too stubborn to admit it

p/s : what do you thing guys ? correct or not ?

Thursday, June 10, 2010

special for you



Bismillahirrahmanirrahim.

Sudah sebulan berlalu. Pelbagai halangan dan cobaan yang kita hadapi. Akhirnya kita berjaya juga menghadapi semua ini. Alhamdulillah. =)

p/s : keep my teddy ok ! (:  it special for you.

Lotsa excited
Cik Zaki.

Tuesday, June 1, 2010

Gerammmmm !




Dunno la nk ckp cmne lg. Tp aku sgt geram. Nape la idup manusia nih byk dengan alasan.
Aku dah agak da mst x jadi nyer plan pg nih. X fhm btol la. Ade je benda nk bwt la.
Nta ape yang x settle lg nta. Urgghhhh !





Dah la. Mls nk fikir. Bwt saket jiwe je. Ciow~

Lotsa broken heart !
Cik zaki

Sunday, May 30, 2010

Glory Beach Resort !




Yeah !
Td aku pegi sane.  Bile dengar ibu ckp nk g sane.  Titibe fikiran aku teringat sumthing.  Hihi.
Ape la yang aku igt eh ? agak² ape eh ?
Aku teringat kenangan lama.  Mase aku form 1. Aku pena g sane. G dengan classmate la.
Kt situ la aku eerr.  Hahahaha.  Xde ape la. Segan plak nk ckp. Biarlah rahsie. Wakakakaka.
Tp x pela.  Sume dah lepas. Kenangan yang lepas biarkan ia berlalu. Let look forward. Hee~
Act g sane pun sbb nk amek adek aku. Dia ade kem motivasi kt situ. Nk cari Glory Beach Resort tuh punye la susah. Habes sesat². Hahaha. Dah nk sesat smpi Melake tuh ha. Ish². Bese la. Lame x dtg PD. Bak kata ibu, 15 tahun x dtg sini. Dlu time kecik² je salu pegi.  Tapikan ibu.  Betol ke  dah 15 tahun kite x pegi PD ? hahaha. Mcm x brape nk caye je. Wekkk.

Tapi tapi part yang paling best. Mase kt pantai. Haha. Ibukuh yang tersayang punyer la semangat dok kutip ketam dengan ikan yang kecik tuh. Dah la mase tuh pkol 3 lbey. Agak panas la. Tapi ibu pegi jugak. Klaka je tgk ibu. Excited abes  la wey. Smpi basah² baju. Aku g kutip sekejap je. Tak tahan. Pening kepala. Tapi ibu steady je.  Hahaha. Act ibu ckp nk g kutip “kerisik”. Tapi aku pun tak taw kerisik tuh menatang pe. Maybe mcm kepah kot. Tapi ibu ckp bkn. Haha. Tak pe la. Abaikan. Tak penting pun. Haha. Tapi pape pun. Aku happy je tadi. Yela. Lame tak g jalan² 1 family. Masing² bz dengan keje masing². Adoi. Nnt adek busuk aku tuh pun dah nak pegi uitm arau. Adoi. Padan muke kne anta tempat jauh². Kah3. Biar jadi independent skit. X de la malas je. Ish².  Hahaha. Bye² adek kuh. Jgn rindu kt abg plak. Hahaha.

p/s : adek ! thanx for the t-shirt. Hahaha. Terharu je. T-T.. wakakaka.

Lotsa love.
Cik zaki~







Monday, May 17, 2010

Selangkah Ke Alam Baru.



Bismillahirrahmanirrahim.


Kenapa aku cakap aku melangkah ke alam baru ya?
Aku masih dekat alam dunia yang fana’ nih. Huhu.
Actually, hari ini secara rasmi nyer aku dah bergelar student ijazah sarjana muda (degree).
Bersyukur + bangga “sket” sebab dah Berjaya abeskan asasi dengan FREE and now dah sama dengan akak aku da. (: yang membezekan kami cume dia lebih 1 sem dari aku je.   -_-“
Eh lupe nak cakap. Aku sambung ijazah sarjana muda kewangan islam (perbankan).
Tapi yang tak berapa best tuh. 4 tahun baru abes. Adoi. Lambat kan??
Takpe la. Sabar jela. Bukan senang kita nak senang nih kan ??
Harap-harap aku dapat habiskan 4 tahun degree nih dengan cemerlang.
Tak boleh nak main-main lagi. =)



By the way,
Hari ni jugak, result final exam asasi keluar  tw.
Alhamdulillah target aku tercapai la jgk.
Hajat nak dapat Dean List tu tercapai akhir nyer.
Tapi tapi hajat aku nak beat pointer “dia” tak kesampaian. Adeyh.
Dia punyer pointer gpa 3.77. Aku punye pointer gpa 3.65 je. Adeyh. Segan betol. Huhu.
Tapi x pe la. Aku bersyukur dengan apa yang aku dapat nih.
Semoga time degree nant aku dpt buat yang lagi baek and dapat beat pointner “dia”.
Aminnnn Ya Rabbal Alamin.

Lotsa High
Cik Zaki

Sunday, April 4, 2010

MPKj Fun Race 2010



Bismillahhirrahmanirrahim.
Pagi-pagi lepas subuh tu aku dah bangun. Siap-siap cepat sebab nak jemput tuan puteri kt kuis tuh. 
Time tga-tga siap, suddently baby cakap nak ikut. Then aku sebagai abg yang baik, ok je. 
So lepas sarapan and siap-siap. Aku terus la gerak g kuis. Aku bajet-bajet budak-budak nih da gerak, Tapi masa aku sampai, dowg still tga tunggu van kuis. 
Padahal time tuh dah nak pukul 8 dah. Last-last aku suruh dowg naek skali dgn aku. 
Sampai sana dah nak pukul 9. Dengar taklimat then dalam kol 9.15 a.m. 
Bermulah penjelehan kami sume keliling bangi. 3 jam pusing Bangi. Terbaek la wey. Hahaha. 
Ade 15 check point. Tapi saying, aku team dengan Huzaeil sempat settlekn 13 check point je.   
Sorry Huzaeil. Salu jer buat spoil. Adeyh.

So lepas abis tuh g la jmpe tuan puteri sy. Kesian je dia. 
Baby pulak mintx bukan-bukan. Adoi.
Then tggu la penyampaian hadiah. 
Aku dpt no 9 dari 12. Ok la tuh kn? Dapat saguhati. Huhu. 
Team faliq dengan zaid dpt no 10. Uhuhuhu.
Lepas amek hadiah terus g mcd. Lapar lapar. Heee.
Lpas mkn hantar tuan puteri dan rakan-rakan balek kuis dan sy plak baek rumah.
Penat. Maw tido dulu. Eyh jp. Kena mandi + solat dulu.
Later guys. Huhu




p/s : Kamuu. Thanx tlg jagakan baby. Maaf sebab die mntx mcm2. Adoi. Segan je.  -_-“  thanx again.i <3 u




Lotsa Love muahmuah.
Cik zaki