Followers

Sunday, March 14, 2010

Long long Journey. =)



Kalau semalam penat berlari.
Hari ni lagi penat. Hari nih penat mengembara mencari ilmu.
Hahahahaha.
Actually pagi tadi aku pergi la National Library.
Aku, Afif, Miftah & Huzaiel.
Kami naaek la ktm then turunlah dekat putra. Nta sape ckp nta kalo nk g national library lagi dekat trun ikut situ ! wak luu . Dah la masa dalam ktm tadi tuh. HAHAHA. Ok. Tak de ape la. Huzaeil je yang  tw. Shhht~

Lepastuh ktowg amek la LRT turun kt titiwangsa. Dari Titiwangsa tuh….
Ktowg berjalannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kakiiiiiiiiiii ke national library tuh tw.
Ya Allah sumpah tak taw nak gambar camne penat die. Penat +  lenguh semalam pun tak abes lagi.
Ni nak tambah lagii. Adoi. Dah la tak makan lagi. Dowg la gatal nak jalan kaki sangat. Kalau naik teksikan senang. Tapi sebab aku sowg je nak naik teksi. Kesian plak dekat rakan² kuh yang lain.So mengalah jela. Ade la dekat setengah jam baru sampai. Lembik lutut da tw. Nak pengsan pun ade jugak.

Sampai-sampai masuk cepat-cepat. Sume dah kepanasan dah. Haha. Duduk-duduk kejap then tros cari café. Makan !! Laparr gile. Tapi-tapi. Aku tak makan pun. Makanan kat situuu seyess tak sedapp ! ahaks. Memilih jekan aku nih ?? ahh bia ar ! Bukan aku susahkan kau pon. Wekkk~

Kami dekat situ agak lama jugak lah. As usual la. Budak-budak nih sempat jugak la mengorat. Aku ? duduk diam tengok sudah. Dah bersara dah buat-buat kerja macam tuh. Hihi. Lagipun saya sayang “buah hati” saya even now we have are problem between us.   (-_-“) Omg. Please help us.

A round 5.00 p.m  gitu la, kami pun otw balek. Kena  jalan kaki lagi. =((( penat. Tapi yang menarik dalam perjalanan kami nk ke stesen LRT tuh. Ktowg dapat tengok  satu nak cakap drama bukan drama. Haha. Satu kisah tentang nilai pesahabatan. Hihihi.

Ceritanya bermula apabila ada 2 orang sahabat yang tidak dikenal pasti namanya. Sorang memakai baju kurung dan sorang lagi memakai baju tshirt biasa. Masa tu dowg ada kt jejantas nk turun. Kami pulak baru nak naik jejantas ke seberang. Nak dijadikan cerita. Dowg 2 nih nak naek bus. So berkejaran la mereka nak turun jejantas tuh sebab nak baek bus. Gadis yang pki tshirt tuh senang la nak turun tangga. Tapi kawan die yang pki naju kurung tuh. Susah la. Yela. Pakai kain la katakaan. Kami pulak ade kat situ. Lagi lah dia cover ayu. HAHA. Yang member dia tuh pulak da naek bus dah. Yang nih tak sampai-sampai lagi. So dia pun kena tinggallah. Alahai kesian jer. Muka seyes dah nak nanges. Ish2.
Tapi kawan dia yang dah naek bus tuh sanggup turun bas balek kt bus stop then jalan kaki patah balek pergi kt kawan dia. Terharu pulak. Hihi. That what we called “TRUE FRIENDSHIP” . =)
Susah senang sama-sama. Huhu.


Then yang tak disangka, destinasi kami pun sama. Dowg pun nak g stesen LRT.
So mereka pun follow lah kami. Berani gile kn? Ikut orang yang tak dikenali. Nasib baik ikut kami yang baik-baik nih. Huhuhu.
So lepas sampai terus la balekkk ke kuis tercinta uh. Sampai-sampai pengsan. Haha.
Until now. Im still not ok with her. Why eh? Im still don’t know what wrong with us babe.



­Lotsa Tired,
Cik Zaki.

No comments:

Post a Comment